Anything is possible

Monday, September 20, 2010

Think ! Glossy Liptalk !

ring a ring of closes muses dance in hoses
embodying the arts and inspire creation
so be it knowledge and for every man to carry a mousa
to sing a song and speak for the mind
on every hour of the day scream hip hip hooray
so may they bring and bestow ripeness and come and go
in accordance with the firm law of the periodicities of nature and of life
and so be Hora 'the correct moment'
to make it all right with the muses arts to controll the orderly life
for learning and a quality time for every living species and every other kind with liptalk and a mind

Wednesday, September 15, 2010

Hur många fler vuxen dagisar skall det få finnas för att uppnå en fullsysselsättning för de urbana människorna?

Om med fullsysselsättning menas att alla individer har sysselsättning, då är alla sysselsatta under en livstid. Man är då sysselsatt fysiskt eller mentalt i ett vaket tillstånd eller så drömmer man i ett tillstånd av REM sömn. Kroppen är sysselsatt med reparation av sina slitna kroppsdelar under sömnen.
Om med fullsysselsåttning menas att alla har sysselsättning under ett vaket tillstånd, då har alla något att göra åt någon annan eller några andra under en tredjedel av dygnets timmar och att alla har något att göra åt sig själv under den andra tredjedelen i ett vaket tillstånd. Den resterande tredjedelen av dygnet går åt att sova så att kroppen får återhämta sig från allt slitage i ett vaket tillstånd.
Om med fullsysselsättning menas att en nation får ett optimalt nominellt värde på BNP när sysselsättningsgraden är uppdelad mellan förvärvsarbetande och arbetslösa, har staten accepterat en arbetslöshet bland delar av populationen. I så fall är vinsten med en sådan fullsysselsättnings modell den delen av inkomsten som de arbetslösa måste avstå från sin ordinarielön och de indragna driftkostnaderna för en verksamhet som är nedlagd helt eller tillfälligt.
Om med fullsysselsättning menas att nationen skall sysselsättas med och kring ett antal heltidsanställda, ett antal visstids anställda, ett antal helt arbetslösa, ett antal sjukskrivna, ett antal pensionerad, ett antal fångar och ett antal att ha på flyktingförläggningar och resten på den svarta arbetsmarknaden; för att kunna redovisa en hög BNP, har staten accepterat en klassindelning med människor som har olika rättigheter och arbetsförmåga och därmed även olika inkomster, levadsstandard och livskvalité.
Om med fullsysselsättning menas att nationen skall endast avlöna de som medverkar till att ge hög avkastning, tillväxt eller vinst till ledningen; har staten accepterat ett nationalistiskt synsätt som belönar de som vill behålla ledningen och straffa de som vill få till stånd en ändring i systemet.
Om med fullsysselsättning menas att endast de som är friska och arbetsföra skall ingå i ett ekonomiskt system, i egenskap av produktionsmedel, har staten accepterat att de som inte är friska och arbetsföra skall avlägsnas från det ekonomiska systemet på ett lönsamt sätt.
Om med fullsysselsättning menas att en stor offentlig sektor skall skyffla papper för att ge arbete åt stadsborna i terapeutiskt eller annat syfte och kulturabetare skall få göra uttryck för och intryck i en död asfalts-betong och stenmurs stadsmiljö för att den skall se levande ut samt några så kallade politiker skall fylla ut kultur byggnaderna för att ha fler vuxna dagisar på stan kan även den öppna service och tjänstesektorn portionera ut föda till alla stadsborna för att slippa ett öppet tiggande på gatorna o s v. I så fall har staten accepterat en pseudoarbetsmarknad som passar de som kallar sig de nya arbetarna, verklighetens folk, entrepreneurerna, pedagogerna, sophanterarna, kriminalvårdarna, m fl i de kommande planerna för den framtida urban-humana civilisationen.

De övriga som medverkar till definitioner av fullsysselsättning figurerar i andra sammanhang.

Sunday, September 5, 2010

Såväl Kommunism som Socialism har stöd i §§ 18, 19 och 20 av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna som antogs 1948 av FN:s generalförsamling.





Socialistsymbolen: den röda stjärnan har givits många betydelser i olika färger, varav en där spetsarna representerar de fem fingrarna i en arbetares hand.
Även för en KSP såsom ett Kommunistiskt Socialistiskt Party ser samhällsutvecklingen att vara uppdelad i två stadier. I det första stadiet kommer det att krävas samma prestation av alla människor medan i det andra stadiet kommer prestationen av var och en efter förmåga att anpassas till var och en efter behov. Dessa två stadier betecknar det "socialistiska" respektive det "kommunistiska" stadiet. Ett tillstånd i samhällsutvecklingen där prestationsresultatet fördelas åt alla efter behov sker kontinuerligt och rättvist. De grundläggande ideal därav är jämlikhet och rättvisa.
En viktig princip för ekonomiskt orienterade socialister är lagen om avtagande marginalnytta. Det vill säga det samband som säger att när mängden av en vara ökar, så minskar användbarheten för varje enhet som läggs till. Även homosexuellas rättigheter försvaras av socialister. Där kan även tillämpas det ekonomiska sambandet om avtagande marginalnytta. När mängden av de homosexuellas festivaler och exponering ökar så kommer användbarheten av exponeringsvärdet vid festivalerna för varje ny festival att minska tills det blir så mättad att ingen kommer att bry sig längre om de homosexuellas behov av exponering. Samhället skall ha vant sig vid fenomenet efter alla principer av coping - en term som beskriver en persons eller en grupp människors förmåga att hantera stressfyllda och känslomässigt krävande situationer.
Även kommunism och socialism har en god tanke för att ge mänskligheten en chans i en rättvise stat. Inom högerfalangen accepterar man kapitalismen, men vill arbeta med att göra den mer funktionsduglig, genom att begränsa och balansera dess makt, och sätta in åtgärder där den misslyckas. På så vis vill man uppnå ett välfärdssamhälle.