Anything is possible

Sunday, September 5, 2010

Såväl Kommunism som Socialism har stöd i §§ 18, 19 och 20 av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna som antogs 1948 av FN:s generalförsamling.





Socialistsymbolen: den röda stjärnan har givits många betydelser i olika färger, varav en där spetsarna representerar de fem fingrarna i en arbetares hand.
Även för en KSP såsom ett Kommunistiskt Socialistiskt Party ser samhällsutvecklingen att vara uppdelad i två stadier. I det första stadiet kommer det att krävas samma prestation av alla människor medan i det andra stadiet kommer prestationen av var och en efter förmåga att anpassas till var och en efter behov. Dessa två stadier betecknar det "socialistiska" respektive det "kommunistiska" stadiet. Ett tillstånd i samhällsutvecklingen där prestationsresultatet fördelas åt alla efter behov sker kontinuerligt och rättvist. De grundläggande ideal därav är jämlikhet och rättvisa.
En viktig princip för ekonomiskt orienterade socialister är lagen om avtagande marginalnytta. Det vill säga det samband som säger att när mängden av en vara ökar, så minskar användbarheten för varje enhet som läggs till. Även homosexuellas rättigheter försvaras av socialister. Där kan även tillämpas det ekonomiska sambandet om avtagande marginalnytta. När mängden av de homosexuellas festivaler och exponering ökar så kommer användbarheten av exponeringsvärdet vid festivalerna för varje ny festival att minska tills det blir så mättad att ingen kommer att bry sig längre om de homosexuellas behov av exponering. Samhället skall ha vant sig vid fenomenet efter alla principer av coping - en term som beskriver en persons eller en grupp människors förmåga att hantera stressfyllda och känslomässigt krävande situationer.
Även kommunism och socialism har en god tanke för att ge mänskligheten en chans i en rättvise stat. Inom högerfalangen accepterar man kapitalismen, men vill arbeta med att göra den mer funktionsduglig, genom att begränsa och balansera dess makt, och sätta in åtgärder där den misslyckas. På så vis vill man uppnå ett välfärdssamhälle.

No comments:

Post a Comment